18. desember 2017

Østremsetra Opp

Påmelding:
Åpner i 2022

Når:
Østremssetra Opp tilbyr nå både det klassiske motbakkeløpet med start fra Emblemssanden, barneløp ved Emblem bedehus og fjelløpet «Over Kubbane» med start fra Spjelkavik ungdomsskole. Det blir også  arrangert mosjonstur opp til til Grønnvollen. Alle innkomne midler fra arrangementet går til organisasjonen Åpne Dører.

Påmelding og utdeling av startnummer til barna skjer fra kl 12 på Bedehuset, og puljene starter fortløpende  fra kl 12.30-13.30.

Fjelløpet «Over Kubbane» har utdeling av startnummer fra kl 12.30 på Spjelkavik ungdomsskole, og starten går kl 13.00. 

For deltakere i Østremsetra Opp blir det levert ut startnummer fra kl. 12.30 – 13.45 ved start ved bommen på Emblemsanden. Løpet starter kl 14.00. 

På denne måten vil de fleste komme i mål omtrent samtidig, og kan få hyggelig turfølge ned til Bedehuset og premieutdeling. Det blir premieutdeling med kafé på Emblem bedehus kl. 16.00. Det blir satt opp egen buss for de som trenger skyss tilbake til Spjelkavik ungdomsskole etter premieutdelingen. På grunn av situasjonen rundt korona, vil det ikke bli lagt opp til garderobe og dusjing etter løpet.

De som ønsker å gå mosjonsturen, kan velge tidspunkt selv. Turen går til Frielebu på Grønnvollen, 2 km fra Østremsetra. De kan Vippse nøyaktig det beløpet de selv ønsker å gi, for så og melde seg med navn på Grønnvollen ved turens endepunkt. Da blir de med på trekning av fine premier.

Priser:
Barneløpet koster 100 kroner per deltaker. Prisen for motbakkeløpet er 250 kroner per løper, uansett alder. Over Kubbane koster 350 kroner per snute, da de vil bli tilbydd to ekstra drikkestasjoner og skyss tilbake til Spjelkavik ungdomsskole. 

Påmeldingsfristen på nettet, for de som skal være med i hovedløpene, er en halv time før start. Du melder deg på og mottar e-faktura på din e-postadresse med betalingsfrist 5 dager i etterkant av påmeldingen. Det blir elektronisk tidtaking, og det er viktig å huske at arrangøren vil ha tilbake startnummeret ditt etter målgang.

Hvor:
Barna løper runder ved bedehuset. 1 runde er ca 200 meter. De minste løper ei runde og så øker det med alderen opp til tre runder. De starter i aldersgrupper, slik at vi ikke risikerer at noen går (løper) i veien for andre.

Østremsetra Opp starter ved bommen på Emblemsanden og går østover mot elva og til stien som seinere blir til veg opp til riksveien ved tidligere Samvirkelaget. Der går løpet i undergang på riksveien og forbi Emblem Skole oppover mot Emblemsfjellet og opp den bratte bakken, Bruna på veien, ikke på stien. Vi løper forbi Grønnvollen og mål er ved Østremssetra. Østremssetra Opp går på variert underlag som mark, grus, sti og seterveg. Lengden på løypa er 5,5 km og høydeforskjellen er 350 meter. Når løperne har nådd Grønnvollen, er det bratteste partiet unnagjort. Da er det 2 km med flate og en kort  motbakke til slutt. Løypa blir merket.

Over Kubbane starter ved Spjelkavik ungdomsskole, løper deretter på gangvei på nordsiden av idrettshallen og på nordsiden av Spjelkavik videregående skole. Løypen blir godt merket gjennom byggefeltet hvor turveien ender ved parkeringsplassen til skiheisen. Fra parkeringsplassen fortsetter en på grusveien bak hoppbakkene og til toppen av skiheisen. Her vil Spjelkavik Rotary, som har ordnet med å steinlegge de våte partiene opp til Høgkubben, dele ut drikke på den første drikkestasjonen. Herifra følger du stien til Høgkubben, og videre ned til Røssevollvatnet. På vei over demningen finner du drikkestasjon nummer to. Så løper en over alle  kubbene og kommer til mål på Østremsetra. En løper på stier som er mye brukt, og er tydelige å se. I tillegg vil vi sette opp merking i alle stikryss.

Hvordan:
Ålesund Løpevenner er fra 2021 arrangør av løpet. Det er Jan Ketil Vinnes som er primus motor, og sammen med Helge Åkernes i Åpne Dører, har de med seg gode medhjelpere fra bedehuset på Emblem. Det blir premiering, kafé og matservering på Bedehuset etter løpet. Premieutdelingen starter kl. 16.00.

Løypekart

Premiering: Alle deltakere på samtlige fire aktiviteter blir med på trekning av familiebilletter til Valldal aktivitetspark, Bybadet, Gocartkjøring og Hoppeslott. På barneløpene vil alle barna bli premiert med medalje når de kommer i mål.

Det blir utdeling av premier til de tre beste både på motbakkeløpet og «Over Kubbane», og pokaler til klassevinnerne i konkurranseklassene.

Historie:
Løpet blei arrangert for første gang høsten 2014 og er blitt arrangert hvert år fra det året. I 2021 vil det også blir arrangert fjelløp.

Løyperekorder:
Tonje Brande (2015) – 28.58
Tom-Erik Lukkedal (2014) – 23.12

Veldedighet:
Dette er løp der alle innkomne midler vil gå til mennesker i nød. Organisasjonen Åpne Dører hjelper mennesker som blir forfulgt på grunn av sin tro.


Reportasje fra Østremsetra Opp 27.09.2014

Reportasje fra Østremsetra Opp 10.10.2015 

Reportasje fra Østremsetra Opp 01.10.2016

Reportasje fra Østremsetra Opp 13.10.2017

Reportasje fra Østremsetra Opp 06.10.2018

Reportasje fra Østremsetra Opp 18.08.2019

Reportasje fra Østremsetra Opp 23.08.2020

Reportasje fra Østremsetra Opp 22.08.2021

Reportasje fra «Over Kubbane» 22.08.2021