Ålesund Nyttårsmaraton blei arrangert 30. desember

Ålesund Nyttårsmaraton 2017 er historie. Denne 18. utgaven av løpet gikk i år på snødekte veier og litt tungt føre. Forhåndspåmeldingen var litt forsiktig, men økte på de to siste dagene. Det er litt typisk ved slike arrangement på denne tiden av året at mange sitter på gjerdet lengst mulig til man er sikker på at vær- og føreforhold er brukende.

105 løpere var påmeldt da løpet startet med full maraton kl. 10.00. 20 deltakere hadde meldt seg på heil og 85 løpere skulle løpe halvmaraton. Av disse fullførte 89 løpere på tid, mens 3 deltakere valgte trimklasse uten tidtaking. Totalvinnere blei Liv B Jegteberg Lystad og Are Uran på maraton og Kristin Lundanes Jonvik og Olger Pedersen på halvmaraton. På maraton måtte tre av de beste, etter halvgått løp bryte p.g.a. skader. Det viser bare at maraton kan være brutal.

Utfordringen for arrangøren, som er Ålesundløpene, er å ha klar ei premieliste like etter at de beste løperne har gått i mål. Da trengs det å investere i mer IT-utstyr. Hovedhensikten med Ålesund Nyttårsmaraton er den sosiale siden ved slike løp. Løperne skal trives, få god bevertning, varme seg etter innkomst, ta facebookbilder på premiepallen og treffe andre likesinnede. Dette tror vi at arrangøren har lykkes med; så får vi se påmeldingen neste år, som går søndag 30. desember 2018, om arrangøren har lykkes med sin strategi. Bildene er tatt av Kjell Vigestad.

Du finner fyldig rapport fra arrangementet på kondis.no

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x