Påmelding og tidtaking i Ålesundløpene

Neste løp i Ålesundløpene blir 3. løp i Ålesund Vinterkarusell lørdag 13. januar 2018 kl. 15.00 fra Dekkmann i Fremmerholen. Påmeldingen er åpnet for lengst.

Men det er også lagt inn påmeldinger til de andre løpa i Ålesund med unntak av neste sesongs vinterkarusell og Østremsetra Opp som må tidfestes heilt nøyaktig før påmeldingen kan settes opp. Men det kommer ganske snart, det også. Påmeldingen på vår nettside skjer via link til eqtiming.no.

Utlevering av startnummer starter 1 time før starten på de fleste løpa. På baksiden av startnummerene er det festet tidtakerbrikker som registrerer tiden når løperen passerer antennene der signalet er sterkest. Det skjer når løperen passerer startlinjen, passeringspunktet og mållinjen. Det blir altså registrert nettotider når løperen passerer antennene, og som igjen kan leses på eqtiming.no si nettside bare sekunder etter registrering. Da kan du risikere dette; om du vinner spurten mot en annen løper mot mål, likevel ende bak denne løperen på resultatlisten, hvis denne løperen har stått bak deg i starten. Dette er litt kinkig hvis det gjelder kampen om å bli klassevinner. Derfor tar vi videobilder av løperen idet de passerer mållinjen for å få riktig plassering. Det blir også tatt manuelle tider på de tre beste totalt på distansene, slik at denne rekkefølgen blir heilt korrekt.

Vi bruker startnummer av god papir-plastkvalitet for å kunne bruke de opp igjen seinere på løp. Men for å kunne bruke opp igjen startnummera, må vi ha tilgang til heile serien. Det er fordi startnummertildeling skjer automatisk ved påmelding. Det koster Ålesundløpene 5600 kr å kjøpe 200 startnummer. Dessuten betaler vi avgift når startnummer blir brukt i tidtaking. Mangler vi enkeltnummer, må vi kaste heile serien. Så her er det masse penger å spare hvis vi kan bruke opp igjen heile startnummerserier.

Derfor er det at arrangøren maser om å få tilbake startnummer etter hvert løp. Vi gjør dette av økonomiske, men også av miljømessige årsaker. Får arrangøren viljen sin, gjør løperen dette etter at hun er kommet i mål og fått igjen pusten; tar av sikkerhetsnålene og startnummeret for å legge disse hver for seg i ei plastkasse som står like etter mållinja. Gjør alle løperne dette, sparer arrangøren seg for mye arbeid. Men dette er rutiner som må gjøres noen ganger før det sitter hos den enkelte.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x