Vil du være med å stifte ny løpeklubb i Ålesund?

Mange byer og tettsteder har den siste tiden opprettet rendyrket løpeklubber for å fremme interessen for løping i nærmiljøet. Arrangøren Ålesundløpene og nettsiden ålesundløpene.no blei opprettet for å være et møterom for løpere i Ålesundsdistriktet, enten på hjemmesida eller fysisk på løpa våra.

I det nye initiativet som nå er kommet opp, er det meningen å dra dette konseptet litt lenger. Man ønsker nå å starte en løpeklubb med medlemmer fra Ålesund og distriktet rundt. Målet er å fremme interessen for løping, og med det øke rekrutteringen og omfanget av løping i vårt distrikt. Det vi bli utarbeidet både kortsiktig og langsiktige planer for å nå dette. Meningen er at det skal være en klubb for alle som er interessert i løping, uansett alder og nivå. 

Konkret vil det si at klubben vil inngå avtaler med rabatter på sko og utstyr for sine medlemmer. Det vil bli gitt rabatter for deltakelse på løp i Ålesundløpene. Det er også meningen å tilby fellestreninger på ulike nivå. Kanskje kan vi sammen dra på løp utenbys. Det kan bli aktuelt med medlemsamlinger og sosialt samvær der temaet har noe med løping å gjøre.

Klubben vil bli innlemmet i Norges Friidrettsforbund med de fordeler det innebærer. Da kan man bl.a.  betale løperlisens for heile året.

Det kan også bli aktuelt å designe egen kubbdrakt og løpeklær. Et eget klubblokale er også sterkt å ønske, på sikt.

Alt dette høres kanskje litt omfattende og svevende ut, men vi må ta et steg av gangen. Denne artikkel blir publisert for å høre hvordan interessen er for å danne ny løpeklubb i Ålesund. Det første som må gjøres er å stable på beina flere folk som vil være med i startfasen av prosjektet. Etterpå trenger vi folk i et styre.

Er du interessert eller vet du om andre som vil være med på dette, kan tilbakemelding gis til helge.fuglseth@gmail.com. Man behøver ikke selv være aktiv for å være med på opprettelse og drifting av en slik klubb. Det er nok å ha oppriktig interesse for løping. Du kan også snakke med oss om dette på løpa våre i Ålesundløpene. Vi ønsker tilbakemeldinger om dette er liv laga, og på forslag av hva du mener en slik klubb skal drive med.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x