Har løpebølgen skyllet inn over Ålesund?

Ålesund Nyttårsmaraton blei avviklet søndag 30. desember med rekordoppslutning. 141 løpere fullførte enten halv- eller heilmaraton, og det er rekord for dette løpet i desember måned. 16 maratonløpere og 125 deltakere på halvmaraton kom i mål ved Spjelkavik Omsorgsenter på Moa søndag rundt kl. 14.00.

Selv om startkontingenten økte de to siste dagene, var det i disse dagene det kom inn flest påmeldte. Det viser at veldig mange venter lengst mulig med å melde seg på, for å se an været. Og været blei bra, i hvert fall mye bedre enn i dagene før og etter arrangementet. Vi var grisheldige, men teltet i målsonen var greit å ha på en kald årstid.

Vi har tidligere i år også lagt merke til god deltakelse på vinterkarusellen. Ca 60 løpere har deltatt på hvert av de to løpa som er arrangert i vinter, og det er mange flere enn i tidligere år. Vi velger og tro at økningen skyldes at arrangementa er blitt bedre. Det er blitt enkelt å melde seg, vi har elektronisk tidtaking, premieringen er bra, bilder og video fra løypa blir publisert, og de som arrangerer har fått mer tro på konseptet. Og bedre skal det bli, sier arrangøren. Vi tror også at veldedighets-tanken gjør at flere melder seg på for å støtte et godt formål. I skrivende stund ser det ut som overskuddet blir godt over 40 tusen kroner, som i sin helhet blir overført til Kirkens Nødhjelp sitt arbeide med å skaffe reint vann i Etopia.
Les reportasje fra arrangementet her
Neste løp i Ålesund blir 3. løp i vinterkarusellen lørdag 12. januar med start kl. 15.00 i Fremmerholen. Du kan melde deg på her.

Harald Krøvel og Yngvild Holm på halvmaraton. Foto: Martin Hauge-Nilsen
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x