Påmeldingen til Ålesund Nyttårsmaraton er åpnet

Verdensmesteren Vera Nystad går i mål under fjorårets løp. Et samla pressekorps står klar til å intervjue Vera. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Ålesund Nyttårsmaraton blir i år arrangert onsdag 29. desember 2021. Det er en vanlig arbeidsdag i romjulen, og ikke lagt til ei helg. Det er mange som jobber i romjulen og Nyttårsmaraton ekskluderer disse. Men det er heller ikke populært å legge løpet til jul- eller nyttårshelga. Den beste løsningen er de åra lørdagen ligger i romjulen og ikke på juledagene eller på nyttårsaften. Da er det familiefeiring som gjelder. Det skjer altså ikke i år. Anbefalingen blir at de som må jobbe i romjula og som vil delta på Nyttårsmaraton, allerede nå går i diskusjon med arbeidsgiver om en ekstra fridag i forbindelse med jula.

Arrangør nå er Ålesund Løpevenner med Jan Ketil Vinnes i spissen. Alle innkomne midler går til et veldedig formål. I år går dette til Kirkens Nødhjelp.

Samfundet går nå etter hvert tilbake til normale forhold, og i slutten av desember regner vi med at nesten alt vil fungere som det gjorde for 2 år siden. Arrangøren legger opp til felles-starter, rikelig med drikkestasjoner, adgang for publikum og premieutdeling i Kirkekjelleren åpen for alle. Garderobe og dusj finner en på Family Sports Club, Moa. Premieringen er god med medalje til alle, premier til de tre beste på hver distanse og premie til alle klassevinnere.

Løypene er noe av det raskeste vi kan finne på Nordvest-landet. Det er en viss risiko for at det kan bli både glatt og litt snø, men da blir det både saltet og brøytet. Men sjansen på at det blir bare veier, lite vind og lite nedbør er mye større, her på Sunnmøre.

Startkontingentene stiger med 100 kr 1. november 2021 og ytterligere 100 kr fra 1. desember. En god sunnmøring forstår dette, så da regner vi med at påmeldingene renner inn i heile oktober. Det er også tak på antall deltakere. Jan Ketil Vinnes sier at arrangementet tåler kun 400 deltakere totalt.

Mer informasjon finner en på løpets nettsider.

Påmelding kan en gjøre her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x