Suksess for Ålesund Maraton i sentrum av byen

Starten på helmaraton ved Sunnmørshallen 18. september 2021 kl. 08.00

Lørdag 18. september blei Ålesund Maraton arrangert for første gang som et bynært maraton. Hele løpet gikk i runder mellom Brosundet og Nørvasundet med området rundt Sunnmørshallen som start- og målsted. Opprinnelig var planen å legge start og mål til St. Olavs Plass, men restriksjoner rundt Convid-19 satt en stopper for det. Også på flere andre områder måtte arrangøren gå bort fra opprinnelige planer.

Neste dato for Ålesund Maraton blir lørdag 7. mai 2022, Da er, ganske sikkert, alle disse restriksjonene opphevd. Da slipper vi og inndeles i puljer, det blir tillatt for publikum, og det blir åpning for garderobe og dusj. Stemningen inne i byen blir da noe heilt annet enn det var i år.

Ålesund Maraton er blitt et stort arrangement. Med det opplegget som var i år, hadde arrangementet kapasitet til å ta i mot 2-3000 deltakere, og det må bli målet neste år. En liten delegasjon fra Trondheim hadde kommet til Ålesund for å bistå arrangøren, som nå er Bedriftsidretten i Midt-Norge. Prosjektleder for arrangementet var Thea Møll i Ålesund. Den største hjelpen fikk Thea fra Morten Eliassen i Trondheim. Han hadde ansvar for alt i målområdet, fra tidtaking til speakertjenesten. Morten styrte dette på en overbevisende måte, men så har han mange års erfaring fra Trondheim Maraton.

Det tekniske opplegget rundt et bymaraton er stort, og nå viste arrangøren at de taklet dette på en fullverdig måte. Vi får håpe at Ålesund kommune ser verdien av et enda større arrangement neste år. Samarbeidet var i hvert fall godt i år. Kanskje kan løpet arrangeres seinere på dagen, med den lengre avstenging av gater det vil medføre.

Les reportasje med resultater fra løpet på kondis.no

Påmeldingen til neste års arrangement er åpnet og det ligger ute et «early bird» tilbud.
Påmelding kan du gjøre her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x