Kristian Nedregård tok fjerdeplass på 10.000 m under EM for veteraner

Kristian Nedregård på Eikenosa Opp 13. mai 2023 som han vant

EM for veteraner i friidrett startet i byen Pescara torsdag 21. september og varer en heil uke. Pescara er en by i Italia med om lag 120.000 innbyggere. Byen ligger ved Adriaterhavet, 200 km nordøst for Roma. Vi har mottatt følgende rapport fra Kristian:

Ålesunderen Kristian Nedregård deltok torsdag på 10000 meter under første dag av Europamesterskapet for veteraner og kom på en flott 4. plass.

Tiden ble 33.25.40 i klasse M45-50. Det var særdeles krevende forhold med temperatur på godt over 30 grader da startskuddet gikk. Nedregård løp et jevnt løp og lå litt bak tetgruppa i første halvdel, men løp seg gradvis oppover og fikk heng på de tre fremste løperne litt før halvvegs. De ble et durabelig spurtoppgjør på slutten og løperen fra Ukraina som vant løpet avsluttet siste 200 meter på 26 sekunder, mens polakken på andre plass hadde rundt 28 sekunder. Løpet ble vunnet av Oleksandr Sitkovsky fra Ukraina på tiden 33.13.88, Kujawski fra Polen nr. 2 på 33.16.17 og Chiquet på 33.19.61.

«Jeg håpte på slutten å kunne kjempe om bronsen med franskmannen Jerome Chiquet, men manglet dessverre det siste lille «kicket». Uansett er jeg veldig fornøyd med løpet og tror nok at ved litt mer kjøligere forhold ville tiden vært et minutt bedre. Samtidig er nivået meget høyt i Europamesterskap og som en av den eldste i klassen kan man nesten ikke forvente mer. Jeg hadde mye skadeproblemer i fjorårssesongen og glad at jeg presterer så bra og mye trening ligger bak denne prestasjonen med to treningsøkter daglig».

Nedregård var eneste nordmann som deltok på 10000 meter i herreklassen i konkurransen som gikk av sted på en av konkurransearenaene i Pescara, nærmere bestemt i Montesilvano. Selv om det ikke ble medalje denne gangen har Nedregård gull fra Venezia på 10000 meter i 2019 og gull på 5000 meter i Izmir i 2014, i tillegg til rundt 10 andre medaljer i EM og VM for veteraner. 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x