Løpskonkurranser på vinteren

Fra starten på Grimstadvatnet Rundt i januar 2018. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Det er ikke bare Ålesundløpene som arrangerer løp gjennom vinteren her på Sunnmøre. Også Hareid IL arrangerer vinterkarusell på Hareidlandet alle vintermånedene. Neste og siste løp i Grimstadvatnet Rundt 2017/2018 går lørdag 3. februar med start kl. 14.00 fra Hareid Stadion. Etter løpet blir det premieutdeling og kafé på klubbhuset. Premie får de som har gjort det best i klassene gjennom heile vinteren. Løpet er 7.8 km langt og er relativt flatt.

Også i Volda kan man delta på løp om vinteren. Volda i Vinden (VIV) arrangerer Rotevatnet Rundt som regel siste lørdag i måneden gjennom heile året. Neste løp rundt Rotevatnet går lørdag 27. januar med start kl. 12.00 fra Volda Stadion. Lengden på løypa er 6,1 km og den er ganske kupert. Premie her er medaljer etter et visst antall løp.

Konkurranser gjennom vinteren gir en god gjennomkjøring for mosjonisten i en periode der treningsaktiviteten kanskje ikke er på topp. Man trenger enkelte hardøkter for å beholde formen, og ingen hardøkt er mer effektiv og formgivende enn konkurranser på kortere løp. Også får en møte andre heilårsløpere som er like fornuftige som seg selv.