Live-tracking på Ålesund Maraton 12. mai 2018

Ålesundløpene har nå fått registrert arrangementet Ålesund Maraton som går i mai på appen RaceONE. Både heil- og halvmaratonløypa er lagt inn i appen som gir full oversikt på hvor i løypa deltakeren befinner seg til en hver tid. Tilskuer, familie, venner, arrangør og speaker kan følge løperen på kart gjennom heile traséen på konkurransen.

Skaperen av appen forteller at det tidligere manglet et bindeledd mellom deltaker og tilskuer i konkurranser. Tilskueren følte seg ikke inkludert i løpet der han stod passiv og kjedet seg heilt til deltakeren dukken opp i målområdet. Hva er det som hender underveis i løpet, undret han. Også løperen synes det var vanskelig å dele med andre hvordan det gikk i løpet.

Gjennom appen RaceONE kan familie og venner følge deg underveis, se forventet sluttid, splittid, hastighet, høydeprofil og når løperen befinner deg på et bestemt sted i løypa. Man kan følge flere deltakere i samme løp, sammenlikne avstander og stillinger, og sende hilsen til løperne. Deltakeren selv kan sende sluttrapport til alle følgerne etter løpet.

Forutsetningen for å gjøre alt dette er at en har lastet ned appen RaceONE, og at deltakeren har med seg en mobiltelefon under løpet. Har en ikke med seg mobil kan appen likevel simulere live-tracking ut fra passeringstider underveis.

Foreløpig er tjenesten gratis, i hvert fall for light-versjonen. Utviklerne er tjent med at tjenestene på RaceONE sprer seg raskt og at stadig flere tar appen i bruk. Eventuell betaling vil komme seinere. Man kan også bruke appen i markedsføring for arrangementet, og da koster det litt. I gratisversjonen krever RaceONE at arrangøren selv markedsfører tjenestene.

RaceONE samarbeider med firmaet EQTiming slik at både påmelding, tidtakingstjenester og resultater blir innlemmet i arrangementet på appen.

I større terrengløp eller ultraløp som Hornindal Rundt brukes live-tracking som sikkerhet for arrangøren til å finne hvor i løypen deltakeren befinner seg, i tilfelle nødsituasjoner.

Så folkens, last ned appen RaceONE, jo før jo heller. Stadig flere arrangører tar appen i bruk.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x