Et bildeminne fra Ålesund Maraton på 90-tallet

Fra Ålesund Maraton en gang på 90-tallet da målseglet stod inne i sentrum av Ålesund.( Klikk for større bilde). Vi ser fra venstre, Inge Asbjørn Haugen, Frank Hessevik, Jens Wollebæk, Jorunn Engebø, Hans-Jacob Berntsen og Anne Britt Mundal

Ålesund Maraton nærmer seg; det vil si at arrangementet går lørdag 12. mai med start fra Moa.

Ser vi litt på historien bak Ålesund Maraton, så oppdager vi at det første arrangementet under navnet Ålesund Maraton fant sted i 1990. Distansen var halvmaraton og løpet gikk i Spjelkavik-området. Det startet fra Spjelkavik Ungdomskole og løypen gikk først en tur innover Vasstranda. Så løp vi innover Brusdalen et stykke, før løperne returnerte til mål ved Ungdomskolen. Dette foregikk i tre år, og løypemerkingen var så som så. La vi si det sånn; det var en fordel å være lokalkjent.

I 1993 blei arrangementet utvidet til også å omfatte helmaraton, foruten halvmaraton. Starten gikk ved kirka på Sjøholt (Ørskog Kirke) for maratonløperne og mål var på Kiperviktorget i Ålesund sentrum. Halvmaratonløperne startet innerst i Brusdalen og mål var på Torget.

Så kom nedgangstider for løpebølgen, og arrangøren valgte a trappe ned med enklere arrangement. Av den grunn la man, fra året 2002, start og mål til Moa i Spjelkavik med vendereis innerst inne i Brusdalen. Og slik har det vært siden den gang uten opphold. Ålesund Maraton blir altså i år arrangert for 29. gang.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x