Ålesund Maraton blei en folkefest

Aldri har vi sett så mange tilskuere og aktiviteter i målområdet på Moa under Ålesund Maraton 2019. Også langs løypa hadde flere tatt plass for å se på eller støtte ivrige løpere.

Foruten mat- og drikkestasjon for løperne, var det også i år tilbud om massasje og salg av vafler/kaffe for alle etter løpet. Dette blei så vellykket at vi kjører samme opplegget også neste år. Alle inntekter herfra, men også av overskuddet fra løpet, går til Kirkens SOS.

Arrangøren, Ålesundløpene, har fått mange gode tilbakemeldinger i etterkant. Vi får høre mange sterke og interessante historier bl.a. fra dansevokalisten fra Molde som debuterte på maraton med tiden 3.47.57. De som abonnerer på Romsdal Budstikke kan følge historien hans der.

Vi er i grunnen ganske fornøyd med løypa i Ålesund Maraton. Den går i landlige omgivelser, har relativt lite trafikk og er ganske flat. Det lange strake oppløpet mot mål er ideelt for løperen, men det samler også mange skuelystne med nærhet til Moa Butikksenter. Når utsiktene for regn var så nære, valgte arrangøren og sette opp to telt med bord og benker. Dette er også noe vi tar med oss til neste år. Gi oss gjerne tilbakemeldinger om likt og ulikt angående arrangementet, slik at vi kan få en enda bedre løpefest neste år.

Det var på maraton vi fikk de beste prestasjonene på årets løp. Richard Reichel og Robert Sørlie i herreklassen, Kristin Lundanes Jonvik og Louise Skak i kvinneklassen gjorde alle sterke inntrykk. Det er mye trening som ligger bak slike tider.

Se reportasje fra løpet på kondis.no

Halvmaratonløperne har nettop startet ved Spjelkavik Omsorgsenter og krysser veien før en løper inn i den ordinære løypen
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x