Vi har løpt traséen til Ålesund Maraton 10. juni

Søndag kveld var det gjennomløping av løypen i Ålesund Maraton

I fjor var start og mål lagt til Skansekaia. Nå blir dette trukket bort til Sankten eller St. Olavs plass som det offisielt heter. Der er en ikke så utsatt for vær og vind. Dessuten er St. Olavs plass et større og mer konsentrert område der en får god plass til alle aktiviteter og gjøremål som følger et bymaraton på en viss størrelse. 

Arrangementet vokser for hvert år, og løpsgeneral Monica Isaksen i Bedriftsidretten sier at de forventer minst like mange deltakere som i fjor da over 1100 med smått og stort fullførte en av distansene. Øvelsene er maraton, halvmaraton, 5 km og 10 km. Dessuten er det barneløp og stafett.

Løypene er veldig like det som var i fjor, med noen små forandringer. Men det blir en stor forskjell og det er løyperetningen. Man løper nå i motsatt retning av det man har gjort tidligere. Etter starten på Sankten løper man opp Løvenvoldbakken og videre inn i Parkgaten, så langs Borgundvegen til man snur inne ved Nørvasundbroa. På tilbakevegen springer man også langs Brosundet og en tur ute langs Skansekaien. Innkomsten blir gjennom Gågaten (Kongens gate) med målgang midt på Sankten.

Både i målområdet og langs løypen blir det musikk og underholdning av ymse slag. Ålesundere og tilreisende skal merke at det er maratonfest i byen den dagen.

Påmelding til Ålesund Maraton kan man gjøre her

Arrangementets nettside med mer info og løypekart

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x