Ålesund Maraton startet for 31 år siden

Fra det første forberedende møte der vi ser Roe Hole midt i bildet

Monica Isaksen i Bedriftsidretten er sjef for Ålesund Maraton. Hun er nå inne i de siste forberedelser til den store dagen, 10. juni. Hun trenger hjelp av mange, og skulle du få en henvendelse fra henne de siste dagene, oppmodar vi å hjelpe til. Det blir både kjekt og sosialt.

Tidlig på nyåret i 1992 samles en gjeng løpere og ivrige arrangører til det første komitémøte for Ålesund Maraton som blei arrangert lørdag 10. mai 1992. Roe Holen var maratonsjef, og det blei holdt hyppige forberedende møter utover våren. Før den tid var det i flere år blitt arrangert bybrannløp i Ålesund sentrum i januar måned.

Det blei ikke arrangert full maraton det første året. Det kom først i 1993 med start på Sjøholt. I 1992 blei det arrangert halvmaraton fra Brusdal og minimaraton fra Kolvikbakken. Målgang var i Kongens gate, ved paviljongen.

Tankegangen og utfordringene var de samme i 1992 som i dag, men det er greit å merke seg at gjengen på bildet utfordrer jenter og kvinner til å melde seg på. Det slipper vi i dag da det på mange løp er kvinnene som er majoriteten.

En god idé å ta med seg fra den gang var at det blei opprettet treningsgrupper rundt om i kommunen for å få med seg nye løpere til konkurransen. Det blei også kjørt et treningsopplegg i Sunnmørsposten med innlegg hver uke, satt opp av Kjell Leira.

Påmelding Ålesund Maraton 10. juni 2023

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x