Ålesund Maraton flytter starten til Skansekaia

Fra gjennomløpingen av Ålesund Maraton 13. mai 2026

Lørdag 8. juni går Ålesund Maraton ute i sentrum av byen. I fjor var start- og målområde lagt til St. Olavs Plass. Nå er dette flyttet ut på Skansekaia som i 2022. Starten er lagt til sydsiden av kaia i ly av Havnevesenet sine lokaler der det er mindre utsatt for vær og vind. Grunnen til at en måtte forlate St. Olavs Plass er at dette er en sentral holdeplass for alle bybussene i Ålesund og som er viktig for persontrafikken.

Ålesund er landets største cruisehavn, og på maratondagen 8. juni kommer det to store skip inn til Ålesund med i alt 4-5000 gjester som skal slippes løs i Ålesunds bygater. Det må arrangøren, Bedriftsidretten på Sunnmøre, ta hensyn til under planleggingen. Ålesund er også under stor byutvikling med stengte veger og arbeid på gateplan. Det er sørsiden av byen som nå skal utvikles, og det er håp om at start og mål kan legges dit med tid og stunder.

Både starten og avslutningen av halv- og heilmaraton er lagt om fra i fjor. Starten går fra Skansekaia og fortsetter i Tollbugata før en løper inn i Kongens gate (Gågaten). Dernest løper en opp Løvenvoldbakken og ned Storgata før en fortsetter inn i Keiser Wilhelms gate. Da er en inne i den faste løypedelen.

På slutten av løpet kommer en ned Parkgata og løper inn Storgata ved Løvenvold Kino til Sorenskriver Bulls gate. Så er det inn på Tollbugata til mål på Skansekaia. Arrangøren presiserer at det fremdeles kan komme små forandringer i i løypevalget.

Ålesund Maraton har både 5-og 10 km distanser utenom halv- og helmaraton. Det blir også stafett der privatpersoner og bedrifter kan stille lag. Det er spesielt på stafetten at man forventer økt deltaking. Løpsgeneral Monica Isaksen forventer godt over 1000 deltakere lørdag 8. juni.

Forhand_Skansekaia230-40 løpere hadde møtt opp i startområdet for Ålesund Maraton på Skansekaia for å løpe gjennom løypa som hadde noen forandringer

PÅMELDING

Ålesund Maraton sin nettside med kart over alle løypene

Se løypekart

Flere bilder fra starten på gjennomløpingen på Skansekaia

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x