Langt fra vår da Vårdilten blei avviklet onsdag

Vi hadde håpet at våren var i anmarsj i april måned. Derfor har vi kalt april-løpet vårt Vårdilten. Dette har liksom stemt hvert år, men ikke i 2018.

Det snødde jamt fra formiddagen av onsdag 4. april, men kort tid før starten på løpet, letna været seg og det blei klarvær med deilig kveldsol.

Det var ikke så mye snø i løypen, men det som var der hadde smeltet til sørpeføre flere steder. Vi observerte at flere valgte å løpe i vegkanten på Borgundveien og ikke på fortauet. Uansett, løypelengden blei den samme.

Marcus Megrund, Valder IL vant herreklassen på tiden 13.57. Det er bare 6 sekund bak løyperekorden i den nye løypen. Marcus var også i aksjon på lørdag som var. Da blei han nummer to på 7-toppsturen ute på Sandsøy i Sande kommune.

Den opprinnelige traseen gikk på nedsiden av Borgund Legekontor og skrånet rett på broen over til Museet. Total sett er løypelengden i dag vel 100 meter lenger enn den gamle løypen der Magne Helland har rekorden på 13.34.

Beste kvinne blei Live Johanne Vestre Røkke, Ørskog på tiden 18.23. Live er bare 16 år og er nettopp ferdig med langrennsesongen. Dette var det første løpet på lang tid.

For første gang opprettet vi en klasse for trimmere uten tidtaking, og det falt i smak. 4 deltakere stilte opp i denne klassen, og dette er er noe vi  fortsatt skal gjøre.

Se video fra løpet. Den er laget og redigert av Sigbjørn Anton Lerstad

Les også reportasje med bilder om resultater på kondis.no

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x