Ålesund Maraton med nok en suksess

Lørdag 12. mai blei Ålesund Maraton avviklet innover Brusdalen. Og som vanlig viste mai-været seg fra sin beste side. Det startet i solskinn, men så skyet det over og temperaturen lå på et behagelig nivå gjennom heile arrangementet.

176 løpere var påmeldt, men noen møtte ikke opp, en løper måtte bryte og en løper skiftet distanse fra heil- til halvmaraton. Til sammen fullførte 160 løpere, 30 på heil og 130 på halvmaraton. Ålesundløpene vurderer å legge inn en kortere distanse på neste arrangement, enten 10 eller 5 km. Også et barneløp har vært flott å innlemme i Ålesund Maraton for å fullføre et komplett familiearrangement.

Men vi sliter med å skaffe nok medhjelpere, og vi trenger også langt flere sponsorer for å fortsette utviklingen. To dager etter årets løp er de to hovedansvarlige ganske pumpet og utkjørt. Men gi oss et par uker….

Noen vil også flytte Ålesund Maraton til sentrum av byen, men da blir det et mye større og komplisert arrangement. Kanskje er det lurere få i gang Bybrannløpet igjen med kortere distanser. Vi tar gjerne i mot forslag, hjelp, samarbeid eller sponsoravtaler for den videre driften.

Det var stort sett utenbys løpere som vant de to distansene, men Kari-Anne Tryggestad Ryste fra Hellesylt og boende i Ålesund, vant maratondistansen for kvinner. Heile 11 forskjellige nasjoner deltok på løpet. Vi takker deltakere og hjelpere for innsatsen, og nå har vi fokus  på Sommerkarusellen som starter 13. juni.
Les reportasjen fra løpet

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x