Nyttårsmaraton nærmer seg med stormskritt

De to beste på halvmaraton i 2018. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Søndag 29. desember blir Ålesund Nyttårsmaraton arrangert for 20. gang. Arrangøren er i rute med hensyn til forberedelsene. Jan Ketil Vinnes er primus motor og han kan fortelle at premieutdelingen i år er lagt til kjelleren i Spjelkavik kirke, 200 meter fra målområdet. Kl. 14.30 starter premieutdeling der det blir utdeling av pokaler og klassevinnerpremier. Det blir også trekt ut gavepremier, bl.a. på abonnement på treningssenter, gratis massasje, premie fra sportsbutikk og middag for fire på restaurant. Under premieutdelingen vil det også bli servert gratis, varm suppe.

I år går alt overskudd til Strømmestiftelsen som har hatt suksess i flere økonomisk fattige land med konseptet «Sjef i eget liv», og dette blir nå ført videre til Øst-Afrika. Det gir både praktisk opplæring i yrkesfag og undervisning i rettigheter. Dette er kjærkommen hjelp til ungdom som har blitt nektet skolegang fordi foreldrene har trengt de hjemme for å kunne overleve fysisk. For at overskuddet skal bli størst mulig, bidrar flyktninger, Røde Kors hjelpekorps og Kirkens Nødhjelp sin ungdomsgruppe med frivillig innsats

En av sponsorene, Nordvest Naprapat Klinikk gir 50 % avslag på massasjeterapi i heile januar måned til alle deltakere på Ålesund Nyttårsmaraton. De har behandlingstilbud på Moa, Ålesund Sentrum, Ulsteinvik og Fosnavåg.

Påmeldingen til Nyttårsmaraton er kommet godt i gang, og vi vil slå et slag for den nye 5 km-distansen. Den er heilt flat og rekordrask. Går du med planer om å korrigere persen din på 5 km, er dette rette løpet. Den er åpen for alle, og har også en klasse for trimmere uten tidtaking.

Vi er inne og studerer prognosene for været på yr.no, og det vi ser der er veldig oppmuntrende. Mildværet i helgen vil tine vekk all is i veibanen. En sjekk innover Brusdalen i dag, viser bar asfalt stort sett heilt inn. I neste uke er det ventet stabilt oppholdsvær, lite vind og temperaturer på 4-5 grader, heilt fram til neste søndag.

Påmelding Ålesund Nyttårsmaraton

Langtids værmelding på yr.no

De beste kvinnene på Nyttårsmaraton 2018. Foto: Helge Fuglseth

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x