Også det siste løpet i Ålesund Vinterkarusell blir virtuelt

Starten på 10 km i det 3. og siste løpet i Vinterkarusellen som blei arrangert med felles start

Det 5. og siste løpet i Ålesund Vinterkarusell skulle vært arrangert lørdag 13. mars. Arrangøren, som er Bedriftsidretten i Midt-Norge, ventet lengst mulig med å ta en endelig avgjørelse, men nå er det klart. Det blir ikke felles start med elektronisk tidtaking. Deltakere kan likevel løpe distansene og legge inn sin egen tid mellom fredag og søndag. Påmeldingen er åpen og det blir trukket ut en premie.

Når man tar slike beslutninger er det mange vurderinger som gjøres. Det er ikke noe forbud å arrangere løp, bare man følger nåværende smitteregler, bl.a. med 2 meter avstand mellom deltakerne. Videre står det at skal man avvikle arrangement, må ikke det forårsake stor reisevirksomhet mellom kommuner. På det 2. løpet i Ålesund Vinterkarusell var 10 kommuner representert blant deltakerne.

Ålesund Maraton lørdag 8. mai blir arrangert, uansett. I verste fall blir løpet arrangert gjennom heile dagen, slik at ingen deltakere på ulike distansene er ute i løypen samtidig.

Bedriftsidretten skulle også arrangere en terrengkarusell i mai, men den er foreløpig lagt på is. Det har vært en turbulent tid som enda ikke er over. Alle de som skulle ha løpt i årets vinterkarusell, får, litt seinere, tilbud om deltakelse i sommerkarusellen til redusert pris.

Vi håper også at Vårdilten 7. april kan bli arrangert. En annen utfordring her er at veien inne på museumsområdet vil bli stengt, så det jobbes med en alternativ rute.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Piotr
Piotr
3 years ago

Med det lave smittetrykket som er i regionen vår burde det absolutt vore arrangert løp.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x