Rekordene falt på Nyttårsmaraton

Halvmaratonløpere på Reiakvam. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Det blei ny deltakerrekord på Ålesund Nyttårsmaraton som blei arrangert i Brusdalen onsdag 30. desember. Det var stor økning av deltakere på alle distansene. Tilsammen fullførte 280 løpere en av de tre distansene.

På 5-km blei det ny løyperekord i kvinneklassen. Marion Aebi fra Tyrving IL vant distansen og satte ny rekord på tiden 18.12. Hun hadde bare tre menn foran seg på resultatlisten. På halvmaraton satte Ådne Andersen, Dimna IL ny løyperekord på tiden 1.08.56 selv om han tok dette bare som en treningstur, iflg. Sunnmørsposten.

På grunn av koronasituasjonen og strenge smittevernsregler, valgte arrangøren å dele inn 5 km og halvmaraton i puljer etter startnummer. Det bød på utfordringer, spesielt på halvmaraton som hadde 6 puljer. Ikke alle klarte å stille i riktig pulje, men dette blei avslørt og korrigert av startsjekken vi hadde etter 200 meter.

En annen utfordring arrangøren må ta tak i er kjøp og bestilling av løpets T-skjorte. Her blei etterspørselen mye større enn det arrangøren hadde planlagt. Så nå er det bestilt flere skjorter, og de er snart på vei. Alle de berørte vil få en e-post om dette.

På premieutdelingen i kjelleren på Spjelkavik Kirke var det begrenset adgang der bare 50 personer kunne møte. Men de som var der, fikk sine premier. Arrangøren har ikke mulighet til å ettersende premier, da dette lett kan knuses i postgangen.

Les også reportasje på kondis.no

Starten på halvmaraton i pulje 6. Foto: Martin Hauge-Nilsen
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x