Blodslitet er det artigste og mest varierte løpet i Ålesund

Fritjof Fredriksen (365) var en av flere deltakere fra Sykkylven/Velledalen som hadde tatt turen over Storfjorden for å delta på Blodslitet. Startnummer 352 er vinneren i kvinneklassen, Louise Skak

Blodslitet over Aksla blei avviklet sist onsdag med bare 24 deltakere. Det er langt under det arrangøren, Ålesundløpene og Fagerlia v.g.s. hadde forventet. Riktig nok var det meldt mye regn under løpet, og det er mange løp i disse tider etter en lang korona-pause. Men Blodslitet er godt organisert med god merking og vakthold over heile fjellet og fortjener et bedre oppmøte enn skarve 24 deltakere. Men takk til alle dere som møtte opp.

Det meste av løpet går på turveger, og løypen har flere bakker som utfordrer løperen. Noe av traséen går på asfalt, og når en passerer Fjellstua, er de tøffeste bakkene unnagjort. Det er variasjonen av bakker og underlag som er sjarmerende med løypa.

Løyperekorden på tiden 23.07 er seiglivet, til tross for mange forsøk de siste årene. I år var det ikke rekordforhold. Likevel klarte Marcus Megrund å vinne på gode 24.00. Beste kvinne blei Louise Skak med tiden 29.17.

Les reportasje fra løpet på kondis.no

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x