Østremsetra Opp – to fluer i et smekk

Felles målområde for begge løpa var på Østremsetra

Søndag 22. august arrangerte Ålesund Løpevenner to forskjellige løp som begge hadde felles mållinje på Østremsetra. Over Kubbane startet fra Spjelkavik Ungdomskole kl. 13.00 og Østremsetra Opp startet fra Emblemssanden kl. 14.00. De fleste løperne kom i mål i tidsrommet kl. 14.15 – 15.00.

Asgeir Bakken Rognstad vant det første fjelløpet på tiden 1.04.39. Det er en veldig god tid som kan være vanskelig å bryne seg mot. Men vi får se neste år. Jan Ketil Vinnes i Ålesund Løpevenner sier at løpet var en suksess og at de vil følge opp neste år. Tre kvinner fullførte løpet og Tine Kopperstad vant kvinneklassen på 1.34.37. Været var fint og løypene var tørre etter forholdene. Utfordringen for arrangøren er å merke ei slik løype, men det hadde visst gått bra. Dessverre sviktet den elektroniske tidtakingen p.g.a. manglende mobildekning, så tidtakerne visste ikke når siste løper var kommet i mål. Neste år vil arrangøren sette opp en mellomstasjon med tidtaking ved demningen på Røssevollvatnet. Løpet hadde i år 44 deltakere.

Motbakkeløpet Østremsetra Opp hadde 37 deltakere med tidtaking. Men også mange deltok på trimturen til Frielebu og på barneløpet tidligere på dagen. Etter løpet var det premieutdeling og kiosk på Emblem Bedehus. De to beste på Østremsetra Opp var Kristian Nedregård på tiden 24.54 og Miriam Sivertsen på 32.20.