Start og mål blir flyttet til Sankten under Ålesund Maraton

Også i år blir det løping rundt Skansekaia. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Lørdag 10. juni blir Ålesund Maraton arrangert for tredje gang ute i Ålesund sentrum etter at Bedriftsidretten tok over arrangøransvaret. Fra første dag blei det ytret ønske fra arrangøren si side om å ha start- og målområdet på St. Olavs plass. Det blei ikke godkjent av kommunen de to første årene da man da ville stenge viktige veger og blokkere busstopp. Arrangøren måtte først bevise sin berettigelse om at Ålesund Maraton var liv laga i et stort format. Også pandemien spilte inn på denne avgjørelsen i fjor.

Denne jobben har nå Bedriftsidretten gjort og endelig fått sitt ønske oppfylt. Dessuten har de flyttet løpet til juni måned, da sjansen for sol og varme er større enn tidligere på året.

Med det sentrale samlingspunktet St. Olav plass blir det enklere på mange måter, både for arrangør, deltakere og tilskuere. Starten vil være i begynnelsen av Gågata, mens mållinjen vil ligge ved busstoppet på St. Olavs Plass, sier Monica Isaksen til Sunnmørsposten. Selve løypen blir den samme med mulig små korreksjoner.

Ålesund Maraton har vokst hvert år og nå slipper man også pålegg om tiltak rundt pandemien. Deltakertallet har økt, på samme måte som interessen fra sponsorer er økende. I fjor hadde Sunnmørsposten live-sending i mange timer under arrangementet. Det får vi håpe også skjer i år.

I år blir det lagt til en ny distanse som er stafett over 5 km med 2-6 deltakere. Dette er et lavterskeltilbud, rettet til bedrifter, familier og lag. På andre store maratonløp i Norge er dette ofte den mest populære øvelsen. Så får vi se om ålesundere også liker stafett.


Ålesund Maraton si nettside med påmelding. Der blir det også lagt ut viktig info etterhvert som vi nærmer oss datoen 10. juni

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Per Gisle Rotlid
Per Gisle Rotlid
1 year ago

Dumt at det er samme dato som Birken

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x