Janne Elin Vatnaland satte ny løyperekord i Vårdilten

Onsdag 12. april blei Vårdilten arrangert på Gåseid i Ålesund under flotte forhold. Våren var kommet med sommertemperaturer, bare veger og ikke noe vind. 16 varmegrader blei målt ved startområdet i Rattviksvingen.

Løyperekordene på Vårdilten har vært seigliva. Magne Helland sin rekord for menn er fra 1989. Rekorden for kvinner på tiden 16.50 var fra 1994. Men i dag blei denne tiden grundig slått av Janne Elin Vatnaland som har fått trent bra etter fødsel. Den nye rekorden er nå på 16.28 i den 4,3 km lange løypen. Nest beste kvinne blei Emma Olivie Sandvik Aarsæther på tiden 18.23.

Beste herreløper blei Kristian Nedregård med tiden 14.40. Jan Ketil Vinnes tok andreplassen på 15.02 og Kristoffer Nonstad blei nummer tre med tiden 16.53. Kristian og Jan Ketil løp lenge sammen i tet, men vel halveis seig Kristian gradvis fra.

Allerede på lørdag er det nytt løp i Ålesund. Da er det løp rundt Lerstadvatnet og 13. mai har vi motbakkeløpet Eikenosa Opp. Men det store idrettsarrangementet i år blir Ålesund Maraton  lørdag 10. juni.

Alle resultater

Flere bilder fra løpet

Bildene er tatt av Sigbjørn Anton Lerstad og Helge Fuglseth

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x