Nyttårsmaraton på vanskelig føre

Irene Rødseth (230) og Liv Berit Jegteberg Lystad (211) sprang begge full maratondistanse. Irene debuterte på den heile distansen, mens Liv sprang sin maraton nummer 342. Da er hun den kvinne i Norge som har sprunget flest maratonløp.

Den 24. utgave av Ålesund Nyttårsmaraton blei arrangert torsdag i romjulen og forholdene var slett ikke gode for løperne som fordelte seg på 5 km, halvmaraton og maraton.

Det både snødde og blåste i morgentimene på Moa da maratonløperne startet sitt løp. Snøen ga seg etter hvert, men det var underlaget som gjorde dette til en kraftprøve. Føret varierte fra løssnø og is til snøsørpe, og under dette var det glatt. Verken pigger eller brodder lot til å hjelpe. Temperaturen lå på minus 2 til pluss 2 grader.

Det var maratonløperne som hadde de verste forholdene, og tidene må man ta med en klype salt. For å si det slik, det var ingen som satte personlig rekord i dag, bortsett fra de som debuterte.

På slike dager er det krevende å være arrangør. Men Ålesund Løpevenner med Jan Ketil Vinnes i spissen gjorde en formidabel innsats. En betydelig sum blir nå overført til Kirkens nødhjelp. Hadde vær og føre spilt på lag, ville mange flere stått på resultatlista som fullførte, I dag var det mange som trakk seg, enten før løpet eller underveis. 24 maratonløpere kom til mål. På halvmaraton var det 85 deltakere som fullførte. 5 km hadde 31 fullførende deltakere på tid, mens 11 fullførte 5 km uten tid.

Maratondistansen blei vunnet av Anders Austad, BFG Bergen Løpeklubb på tiden 2.59.05 i herreklassen. Beste kvinne på maraton blei Louise Skak, Fjelltid Folldal med tiden 3.30.04.

På halvmaraton blei det seier til Marcus Megrund, Valder IL på tiden 1.21.59 og der beste kvinne blei Malin Berge, Kondistreninga Ålesund med tiden 1.35.12.

5 km blei vunnet av Anders Ofstad, Strindheim IL med tiden 16.57. Beste kvinne her blei Ellen Marie Hole, Velledalen IL på 21.36.

Foto Sigbjørn Anton Lerstad og Helge Fuglseth

Flere Bilder 

RESULTATER MARATON

Tidlig på morrakvisten, da det enda var mørk,t startet veteranen Liv Berit Jegteberg Lystad (211) og debutanten Irene Rødseth (230). Til tross for dårlige forhold, var humøret på topp. Liv Berit hadde også sprunget Ribbemaraton dagen før

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x