Mesta vil strø sand på vinterkarusellen lørdag 9. februar

Alle som har beveget seg utendørs i disse dager har selvfølgelig observert at veier og fortau i området vårt er usedvanlig glatte. Det er kommet mildvær og de fleste av oss har opplevd både holke og glatt snø når vi ferdes ute. Noen steder har det også dannet seg et tynt islag etter kaldere temperatur på natten.

Også innover Gamle Brusdalsvei er det glatt. Jo lenger innover Brusdalen en kommer, jo mer is blir det. Men holder man seg heilt ute i vegkanten, er det grus på snøen og litt feste for vanlige joggesko. På lørdag kan det være lurt å bruke pigger under skoene, enten piggsko, piggete joggesko eller brodder. Det kan være lurt å prøve dette på forhånd, slik at beina vet hva man går til.

Yr.no melder om noen få plussgrader på fredag med litt regn natt til lørdag. På lørdag vil temperaturen holde seg på 5-6 plussgrader, og noe is vil vel smelte.

I og med at føreforholdene er så usikre, har arrangøren, Ålesundløpene kontaktet Mesta som vil bistå med sandstrøing et stykke innover løypa. Dette vil bli gjort fredag formiddag. Vi har også kontaktet en privatperson som vil salte veien innover fra Fremmerholen. Så da får vi håpe at føreforholda blir noenlunde brukbare. Det er tross alt midtvinter i Norge, og vi arrangerer/løper vinterkarusell. Det blir i hvert fall ikke nedbør under arrangementet.

Vi har fått tillatelse av Dekkmann til å bruke deres område som samlingspunkt, både før og etter løpet. Men det betinger at vi ikke urinerer rundt hjørner eller på området. Bruk heller toalett i gangen på Borgundhallen, like ved start. Arrangøren stiller med saft i målområdet etter løpet.

Meld deg på det fjerde løpet i Ålesund Vinterkarusell her. Husk at 3 løp teller i premieringen til slutt. Man kan også vinne gavepremier etter løpet på lørdag.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x