God deltaking i Vårdilten

En knippe unge løpere under Vårdilten 2019. Foto: Martin Hauge-Nilsen

81 deltakere fullførte Vårdilten i nydelig vårvær onsdag 3. april. 23 løpere var under 16 år og 26 deltakere var kvinner. Trenden med flere unge og kvinnelige deltakere er noe vi har sett mer av den siste tiden. Vi ser også at klassen trim uten tid har fått økt deltakelse. Thorvald Jakobsen står nå med 28 deltakelser totalt. Per Jan Helset står notert med 25 løp, og han var også med i det første løpet, Teledilten i 1984.

Les statistikken om Vårdilten

Og løyperekorden bestod med fattige 8 sekund da Marcus Megrund vant løpet på tiden 13.42. Løypa er knappe 100 meter lenger nå enn den var de ti første årene, men arrangøren har valgt å ignorere dette og holde fast ved kun en løyperekord av begge kjønn. Løyperekordene er da på 13.34, satt av Magne Helland (1989) og på 16.54, satt av Hilde Conradi (1994).

Løyperekordene skal være noe å strekke seg etter og være litt vanskelig og oppnå. Derfor har vi neste år tanker om å lansere produktet Rekord-dilten hvor vi prøver å skaffe sponsormidler som kan stimulere til enda bedre deltakelse og til gode tider. Da har vi tenkt å invitere lokale toppløpere til rekordforsøk. Neste år går løpet onsdag 1. april, og vi kan med en gang avkrefte at dette er en aprilspøk.

For arrangøren er det kjekt at deltakerne registrerer seg på nett i god tid før løpet starter. Vi har ikke kapasitet til å etter-registrere mange deltakere like før start. Hyggelig var det denne gangen at samtlige startnummer var levert inn igjen etter løpet til arrangøren, som var Ålesundløpene.

Neste løp i Ålesund blir motbakkeløpet Eikenosa Opp lørdag 4. mai med start kl. 15.00 fra Eikenosvågen

Se reportasje fra Vårdilten 2019

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x