11. september blir Blodslitet arrangert for 38. gang

Fra starten på Blodslitet

Onsdag 11. september går Blodslitet med start øverst i Fagerlia der turvegen går over byfjellet Aksla. Blodslitet er det eldste nåværende løp i Ålesund.

Det startet i 1982 med lærerne fra Fagerlia v.g.s. som arrangør, og det har det vært siden. Ålesundløpene er kommet med som arrangør og har ansvar for tidtaking og premiering av de to vinnerne. Lærerne sørger for vakthold over heile byfjellet. Man løper til Fjellsua på grusveg, på asfalt til Kråmyra, og så inn på samme turveg tilbake til start. Lengden på Blodslitet er 6,5 km.

De fleste løpa i Ålesund går i indre bydel. Unntaket er Vårdilten på Gåseid og Blodslitet over Aksla. Tidligere hadde vi løp rundt Aksla og løp på Hessa. Det er også tenkt et motbakkeløp fra Torget, opp Vannspringdalen med mål på Rundskue. Ålesundløpene håper å arrangere dette neste år.

Løyperekorden på Blodslitet har Lars Roger Lundanes (1985) på tiden 23.07. Sønnen Olav Lundanes har stående invitasjon til å slå rekorden, og det håper vi skjer om noen år. Olav har sagt at han før eller senere vil flytte tilbake til Eikenosen og Emblem med familien. Løyperekorden for kvinner har Ingrid Festø på tiden 26.23 (2017). I fjor deltok 39 løpere.
For påmelding, se her

Se Blodslitet med kart på terminlisten

Nettsiden til Blodslitet

Etter første motbakken

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x