Pederløpet er kommet for å bli

De tre beste herreløperne

Lørdag 28. august gikk det første Pederløpet med start fra Myrstad Mathus i Spjelkavika. Nærmere 60 konkurranseløpere startet i motbakkeløpet som hadde målgang oppe på Spjelkavikfjellet ved endestasjonen for turheisa. Det var oppholdsvær, men vått og glatt i løypa som gikk under heisanlegget.

Det var for det meste lokale utøvere som stilte opp på løpet. Arrangøren lokket med mange gavepremier som blei trekt ut på startnummer, både blant trimmere og de som konkurrerte. Premier til de tre beste og så gavepremier der alle kunne vinne. Andre lokale arrangører slår på stortrommen og lover høye pengepremier til de beste. Det man da oppnår er å trekke til seg eliteløpere fra andre distrikt. Arrangøren kan bruke det strategisk til å inspirere andre til å delta. Her valgte man altså den første løsningen, og vi er enige.

Det var elektronisk tidtaking, men noen konkurranseløpere hadde ikke fått tildelt startnummer med tidtakerbrikke. Her fikk arrangøren et problem og vi har enda ikke sett ei komplett resultatliste. De to vinnerne blei Jonas Gardien og Janne Elin Vatnaland.

I år er det blitt avviklet to motbakkeløp i denne løypa. Ryktene sier at det neste år ligger an til et samarbeid slik at det kun blir arrangert et stort motbakkeløp. Vi håper navnet blir Pederløpet og at man bruker den grusbelagte turveien, og ikke den bratte traseen under heisa.
Les reportasje med fullstendig resultatliste fra løpet her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x