Ålesund Nyttårsmaraton utvider tilbudet med 5 km

Søndag 29. desember blir Ålesund Nyttårsmaraton arrangert for 20. gang. Mange har savnet en kortere distanse enn halv- og heilmaraton. Ålesundløpene vil imøtekomme disse og kl. 13.00 vil starten for 5 km gå der målstreken er for alle løpa, mellom Moa bussterminal og Spjelkavik Omsorgsenter.

Distansen er rekordrask og snur på Rødset før veien begynner å helle nedover. Løypen blir kontrollmålt av Kondis og er like flat som andre rekordløyper. Hver km blir merket.

Deltakeravgiften på 5 km blir 150 kr for alle. Beløpet er satt så pass lavt slik at det ikke skal bli så dyrt for heile familier å delta. Her kan alle ta del, fra supermosjonisten til de som vil gå distansen. For alle distansene gjelder det at påmeldingsavgiften stiger med 100 kr lørdag 28. desember og søndag 29. desember. Både 5 km og halvmaraton har klasse trim uten tid.

Det blir premie til de tre beste kvinner og menn på 5 km, men ingen får deltakermedalje her.

Ellers fortsetter arrangøren med samme opplegg som tidligere der starten for maraton går kl. 10.00 og halvmaraton kl. 12.00. Det er mulig å starte tidligere på maraton for de som vil bruke mer enn 5 timer.

I år gir vi alt overskudd til Strømmestiftelsen og som går til nødhjelpsarbeid i Øst-Afrika. Det vil gå til et prosjekt som gir et ettårig kurs til ungdommer som er analfabeter. De har stor sjanse til å havne enten i prostitusjon eller barneslaveri i industrien. Ved prosjektet: «Sjef i eget liv» så lærer de rettigheter og får en kort yrkesopplæring så de kan stå på egne bein. Det har vert suksess prosjekt i flere fattige land, og ålesundløpene vil derfor gi enda flere ungdommer muligheten til å delta i prosjektet. Les mer om prosjektet her: www.strommestiftelsen.no/sjef-i-eget-liv 

Påmelding kan du gjøre her

Løpets nettside med mer info

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x