Vinterkarusell med tre nye rekorder

Heilt til venstre ser vi Anna Skorpen gjøre seg klar til sitt rekordløp. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Det første løpet i Ålesund vinterkarusell sesongen 2019/2020 blei avviklet under gode, men kalde forhold lørdag 9. desember. Veiene var bare og lufta var rå, så her var det lagt opp til gode tider.

82 løpere fullførte enten 5 eller 10 km i kontrollmålte løyper. 49 deltakere sprang 10 km og 33 fullførte 5 km. Det er solid deltakerrekord. Den forrige rekorden var fra det første løpet i fjor, der 66 løpere fullførte. Dette lover bra for fortsettelsen. Neste løp går lørdag 14. desember.

Det blei også satt to nye løyperekorder der spesielt Anna Skorpen fra Ålesund stod for dagens store prestasjon. Hun løp inn til tiden 36.27 på 10 km. Det er noe av det beste som er prestert i gateløp på disse kanter den siste tiden. Anna har sin bakgrunn i klassisk ballett, men er også opptatt av dans/samtidsdans, leser vi i Sunnmørsposten. Anna fra Åse/Furmyra har de siste årene bodd i Stockholm der hun har fullført en bachelor i dans.

Også på 5 km fikk vi ny løyperekord i kvinneklassen. Janne Elin Vatnaland fra Stavanger, men jobber og bor i Ålesund slettet den gamle rekorden med 9 sekund og som nå lyder nå på 19.23.

Vinnerne i herreklassen blei Tryg-Arne Alnes Løkkeborg fra Emblem IL på tiden 35.44 på 10 km, og Morten Toftnes Kolvik fra Ellingsøya på tiden 19.15 på 5 km.

Les også innslag på kondis.no med alle resultater fra løpet

Janne Elin Vatnaland til høyre satte ny løyperekord på 5 km. Foto: Martin Hauge-Nilsen
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x