God deltaking i ekstremt mye nedbør under Nyttårsmaraton

Per Jan Helset gir informasjon til deltakerne før halvmaratonløpet starter. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Det høljet ned heile dagen uten opphold, fra tidlig morgen til seine kvelden. Regnet ga seg aldri og i tillegg blåste det friskt fra sør-vest. Det positive var at temperaturen holdt seg godt over det normale for årstiden.

Vi blei veldig overrasket da påmeldingene haglet inn de siste dagene, til tross for veldig dårlig værmelding. Løpende sunnmøringer er en tøff rase. 224 løpere var påmeldt arrangementet like før det startet. 2 maratonløpere måtte bryte. Bare 19 deltakere tok høyde for været og lot være å møte opp i det dårlige været. Når vi tar en oppsummering etter løpet, er det fullførende deltakere vi teller, og på Nyttårsmaraton var det 203 løpere som fullførte. Det er ny deltakerrekord. I fjor var det totalt 141 løpere som kom til mål. Heller ikke på Ålesund Maraton i nyere tid har det vært flere deltakere enn dette. Vi er imponert.

Til tross for de dårlige forholdene, blei det oppnådd gode vinnertider. Sebastian Conrad Håkonsson vant maraton på tiden 2.35.34. Anna Skorpen vant halvmaraton for kvinner på 1.22.44. Iver Matias Glomnes vant den nye distansen 5 km på 15.16. Alle distansene er kontrollmålte.

Løsningen med premieutdeling i kjelleren på Spjelkavik Kirke viste seg å være et godt trekk i styggeværet. Det var godt oppmøte i kirkekjelleren der en også kunne få seg en matbit. Dette blir heilt sikkert gjentatt neste år. Vi trodde kanskje at mange hadde dårlig tid og ville forlate arenaen så fort de var ferdig med sitt løp, men der tok vi feil. En hyggelig sosial samling etter løpet var midt i blinken.

Etter grovtelling i etterkant ser vi at overskuddet fra arrangementet blei rekordstort. Nesten 50.000 kr blir overført til Strømmestiftelsen sitt arbeid blant barn og unge i Øst-Afrika. Takk til alle sammen.
Les også reportasje på kondis.no

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x