Ålesund Maraton flytter til byen og vil bli en folkefest.

Fra 1993 til år 2000 hadde Ålesund Maraton målgang i Ålesund sentrum. I 2001 flyttet heile arrangementet innover til Moa der det var både start og mål. I 2020 blei arrangementet avlyst p.g.a. fare for koronasmitte. Da fikk arrangøren, Ålesundløpene en tenkepause der tankesmia blei satt i gang. Ålesund sentrum er kjent for sine bygninger i jugendstil, og byen er flere ganger kåret til Norges vakreste by. Den er er mye besøkt av turister. Har det gått an å vise fram dette også til løpende turister, samtidig som vi kunne lage til en folkefest for alle.

Det blei rettet en henvendelse til Bedriftsidretten i Midt-Norge ved Morten Eliassen som stod i bresjen for Trondheim Maraton. Han sendte stafettpinnen videre til Bedriftsidrettens representant i Ålesund, Thea Møll. Hun tente på ideen og prosessen var i gang.

En måned seinere er egen hjemmeside oppe og går og påmeldingen er åpnet. Løyper, tidspunkt og praktiske gjøremål er ikke klare, men det blir jobbet intenst med dette framover. Datoen for nye Ålesund Maraton 2021 blir lørdag 8. mai. Dette er klarert og generell tillatelser har vi fått fra kommune, politi og brannvesen. Nødvendig teknisk hjelp får vi fra Trondheim Maraton, men vi trenger mange lokale ildsjeler til vakter og til drikkestasjoner.

Vi er i gang, men har en stor oppgave foran oss. Alle detaljer rundt arrangementet skal fastspikres og planleggingen fortsetter. Følg med på ålesundløpene. no og på ålesundløpenes facebookside

Nye Ålesund Maraton har også fått sin egen facebookside

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x