Onsdag 9. september er det duket for Blodslitet

Blodslitet er høstløpet vårt, og det blir arrangert hvert år andre onsdagen i september. Det er det eldste løpet i Ålesund som fremdeles blir arrangert. Det startet som bedriftsløp i 1982 der Lars Roger Lundanes og Ingrid Festø har løyperekordene, henholdsvis på 23.07 fra 1985 og 26.23 fra 2017.

Gjennom åra har mange prøvde seg på løyperekorden i herreklassen, men ikke lykkes. Det skal sies at løypen er litt lenger nå etter at fortauet ved Kråmyra har tatt en litt større sving. Men forskjellen skal ikke være større enn en 20-30 meter, og det viser at folk også kunne løpe før i tiden.

Det har alltid vært lærerne ved Fagerlia v.g.s. som har arrangert løpet. De siste årene har Ålesundløpene kommet inn og tatt ansvar for tidtakingen. Men fremdeles skal det stå en lærer (lektor) i hvert (sti)kryss der det kan løpes feil.

Størst konsekvens for feilløping er etter den første vanndammen, der det har hendt at noen har løpt ned Vannspringdalen. Men det er på Fjellstua vi skal før returen starter på bilveien tilbake til Kråmyra, og på turveg til Fagerlia der løpet startet. I fjor var det også en som sprang feil på tilbakeveien ved Kråmyra og fortsatte ned Fjelltunveien, men her også vil det stå vakt og vise vei.

Påmelding kan du gjøre her

Mer info finner du på nettsiden til løpet

Starten på Bodslitet, øverst i Fagerlia i 2019
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x