Bra oppmøte i Østremsetra Opp, til tross for styggevær

Fra målområdet etter at de fleste var kommet til mål

Søndag 23. august blei Østremsetra Opp, fra sand til seter, arrangert for 7. gang. Dette motbakkeløpet er nå blitt et veldedighetsløp der overskuddet i år gikk til organisasjonen Åpne Dører sitt arbeid blant traumatiske familier i Nigeria. Det er Jan Ketil Vinnes som har ansvar for løpet og arrangementet rundt løpet. I år var det folka på Bedehuset på Emblem Jan Ketil hadde klart å engasjere. Overskuddet blei ca 25.000 kr som blir overført til organsiasjonen.

Det var møte på Bedehuset før løpet, og der var det også premieutdeling med kiosksalg etter løpet. Det som manglet var garderober og dusj, men vi vil bruke klubbhuset til Emblem IL til det ved seinere anledninger når situasjonen rundt koronasmitten er over.

Løpet er nå blitt flyttet til august måned da det alltid var dårlig vær når vi arrangerte det i oktober. Og dårlig vær blei det også i år. Regn og regnbyger i 9 varmegrader møtte løperne oppe på fjellet. Det var også arrangert en familietur til Frielebu som ligger 1,5 km før Østremsetra. Der var det 95 deltakere som meldte seg på, og det var veldig bra i det dårlige været.

49 løpere fullførte motbakkeløpet der vinnerne blei May Evy Nesheim og Lars Åkernes Rimereit. Det hører med til historien at Lars deltok dagen før på Klauva Opp i Måndalen, der han også vant.

Arrangøren hadde litt problemer med tidtakingen, noe som skyldtes dårlig mobildekning i regnværet. De 12 siste slutt-tidene i mål blei ikke registrert og heller ikke noen få passeringstider ved Frielebu. Etter nitidig arbeid i etterkant blei det sendt ut en fullstendig resultatliste, men det kan hende at noen av de siste løperne i mål fikk noen sekunder feil tid.

Her kan du lese reportasje fra løpet

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x