Nytt fjelløp på Emblemsfjellet

Fra målområdet på Østremsetra. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Søndag 22. august er det duket for motbakkeløpet Østremsetra Opp med start fra Emblemssanden kl. 14. Ålesund Løpevenner er arrangør og Jan Ketil Vinnes hos arrangøren sier til oss at de har lenge gått og tenkt på et fjelløp som skulle gå over Spjelkavikfjellet, Blindheimsfjellet og Emblemsfjellet.

Nå passer det slik at dette fjelløpet kan arrangeres samtidig med Østremsetra Opp der begge løpa har mål på Østremsetra. Det nye løpet får navnet «Over Kubbane.» Det starter fra Spjelkavik Ungdomskole kl. 13 og første toppen blir Høgkubben på Blindheimsfjellet. Videre går løypen ned mot Røssevollvatnet og over demningen. Derfra blir det å løpe over småkubbane på Emblemsfjellet og ned til Østremsetra.

Løypa blir merket i alle stikryss, og det vil bli satt opp to drikkestasjoner i den 12,5 km lange løypen, foruten drikke i målområdet. Deltakere fra begge løpa vil komme i mål omtrent samtidig.

Det er også lagt opp til egen mosjonsklassen eller turklasse som kan starte når de vil fra Emblem Bedehus. Målgang for disse blir på Frielebu på Grønnevollen. Der vil det også stå en tidtakerstasjon som tar mellomtider for Østremsetra Opp. Det vil også bli arrangert barneløp rundt Bedehuset på Emblem. På grunn av nåværende koronasituasjon blir det ikke lagt til rette for garderober og dusjing. Alle innkomne midler går til organisasjonen Åpne Dører.

Etter løpet og mosjonsturen vil det bli kafé og premieutdeling på Emblem Bedehus kl. 16.00. Det blir uttrekk av flotte gavepremier der aktiviteter er nøkkelord.

For mer info, se løpets nettside

Påmelding kan du gjøre her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x