Vi er i gang med Vinterkarusellen

Løpet hadde felles start på både 5 og 10 km

Lørdag 13. november gikk det første løpet i Ålesund Vinterkarusell. Forholdene var gode og det blei oppnådd mange gode tider. 5 km blei vunnet på nye løyperekorder av paret Ine Bakken og Johannes Teigland. Ine fikk tiden 16.52 og Johannes blei klokket inn på 14.58. Slike tider er vi ikke vant til her oppe i nordvest. Begge to har lenge bodd og studert i Bergen og representert IL Gular. Nå har de flyttet tilbake til Oslo hvor de jobber. Grunnen til at de kom til Ålesund var at de skulle besøke søsteren til Johannes som bor her. La oss bare håpe at de kommer på flere besøk til Ålesund og vil delta på lokale løp. 25-åringen Ine er heilt i norgestoppen på kortere løp, og har allerede en lang merittliste. Vi kommer til å følge ekstra med Ine framover og ser fram til å følge utviklingen hennes.

På 10 km var det også et par som vant. Ingrid Alnes vant 10 km for kvinner på 43.10. Johannes Løkkeborg Alnes tok også seieren på 10 km for herrer med tiden 33.15. Det er en god tid for en lokal løper. Johannes satser på lange løp, er lektor på Spjelkavik v.g.s. i gymnastikk og trener godt. Vi får håpe at han blir en ivrig bidragsyter på lokale løp. Han har allerede vunnet maratondistansen på Ålesund Maraton 2021.

Vi hadde også flere gode prestasjoner i veteranklassene på lørdag, særlig på 10 km i kl. 55-59 år. 58-åringen Johannes Gardien fikk notert tiden 38.33. Johannes er også årets beste maratonløper i Norge i klassen 55-59 år på 2.56.05, satt i Amsterdam tidligere i år. 57-åringen Bjørn Arve Brune i samme klasse kom også under 40 minutt på mila med tiden 39.54. Bjørn Arve Larsen, også i samme klasse, var så vidt over 40 minutt på 10 km. Dette er tydelig vis en tøff klasse.

71 deltakere fullførte 5 eller 10 km i det flotte været på lørdag. Vi får håpe det blir minst like mange på neste løp som går lørdag 11. desember.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x