Eikenosa Opp er tilbake til normalen lørdag 30. april

I 2020 blei løpet avlyst og i 2021 blei det utsatt, men i år går Eikenosa Opp som normalt i månedsskiftet april/mai, ei uke før Ålesund Maraton. I år er det 18. gang at det korte, men brutale motbakkeløpet blir arrangert.

Lengden på løpet har variert en del, og nå er starten heilt nede ved sjøen i Eikenosvågen. Noen år har også snøforhold gjort at løpet fikk en tidligere mållinje. I år er det også mye snø på fjellet, men dette minker dag for dag. Vi håper også i år å kjøre normal lengde på løpet. Traseen fra Eikenosvågen opp til riksvegen er stengt for biler, men skal være greit å bruke for gåere/løpere.

Langtids værmelding for området er gode, men med litt kalde nattetemperaturer. Så langt er det heller ikke meldt om nedbør.

Løpet er 4,5 km langt og høydeforskjellen er 300 meter. Det er skigruppa i Emblem IL som er hovedarrangør, godt hjulpet av Ålesundløpene. Er det bra vær blir det også grilling og premieutdeling i målområdet etter løpet. Det blir kjørt opp ekstra klær til målområdet rett før starten kl. 15.00.

I år blir det felles start der også barn kan delta. Det er også en klasse for trimmere uten tidtaking. De må, som alle andre, melde seg på via påmeldingslenken under, og kan starte fra riksvegen etter å ha hentet seg startnummer. Startnummer-utdelingen starter kl. 13.30 ved riksvegen.

Fra året 2019 da det det også var en del snø på Emblemsfjellet

Påmelding kan du gjøre her

Mer info på løpets nettside

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x