Ny suksess for bynært Ålesund Maraton

Fra starten på halvmaraton pulje 1

Ålesund Maraton har alltid vært arrangert andre lørdag i mai. Etter at løpet er flyttet ut til sentrum av byen, er man også mer utsatt for vær og vind. I fjor gikk løpet under kald vind og hustrig vær. Da var det at arrangøren valgte å flytte arrangementet en måned fram mot sommeren. 

Og det blei suksess på første forsøk. Lørdag gikk løpet på den første ordentlige sommerdagen her nordvest mot havet. Temperaturen lå godt over 20 grader og det blei heller for vamt for løperne, særlig på de to lengste distansene. Varmen er verst for løperne. For tilskuere og funksjonærer var dette herlig.

Da vi nærmet oss de to korteste distansene ut på dagen, blei det store området på Sankten, på kaiene og i gågaten fylt av folk som heiet på løpere og lot seg underholde av oppvisninger og levende musikk. Dessuten hadde Ålesund besøk av to store turistbåter denne dagen, og rundt 10.000 reisende derfra var også med å prege maratonbyen denne dagen.

Løypen var litt krevende. Alle distansene startet med en drøy motbakke, og det var litt skarpe svinger der man også løp litt på brostein inne i sentrum. Men hva gjør det når omgivelser og utsikten er så bra. Jugendbyen Ålesund levde opp til sitt beste i dag.

Det var et enormt folkeliv på Sankten under Ålesund Maraton

876 deltakere fullførte en av de seks øvelsene i Ålesund Maraton. Ja, et par løpere fullførte to distanser, halvmaraton og 10 eller 5 km. Deltakertallet var litt lavere enn i fjor. Det er vanskelig å si hva det skyldes, men både på stafett og i barneløp er potensialet mye større, hvis man jobber videre med det.

Fotografer: Sigbjørn Anton Lerstad og Helge Fuglseth

Se bildealbum fra vending i løypen 

Bildealbum fra målområdet

ALLE RESULTAT

Start pulje 1 på 5 km

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x