Førstkommende lørdag er vi i gang med Vinterkarusellen

Fra det siste vinterløpet i fjor. Foto: Sigbjørn Anton Lerstad

Ålesundløpene er igjen tilbake som arrangør av Vinterkarusellen. Lørdag 11. november kl. 14.00 går startskuddet for det første løpet i Ålesund Vinterkarusell. Distansene er 5 og 10 km i kontrollmålte løyper, og stedet er Fremmerholen ved dekklageret til BestDrive.

Andre lørdag i vintermånedene blir det løp. Det vil si lørdagene 11. november, 9. desember i 2023 og 13. januar, 10 februar og til slutt 8. mars i 2024. Da blir det premieutdeling med premie til de som har deltatt på 3, 4 eller 5 løp i karusellen. Her er det enkle regler og ikke noe poengutrekning som på andre karuseller. Det blir også trekt ut premie på hvert løp.

Yr.no melder om godt vær på lørdag. Det skal være rundt 4 grader, sol og ikke noe vind ved start- og målområdet kl. 14.00. Er du enda ikkje fornøyd med personlig årsbeste resultat, har du gode muligheter til å rette på det førstkommende lørdag. Løypene er relativt flate og det ventes stort oppmøte. Mandag 5 dager før løpet er det allerede påmeldt 25 deltakere. Velledalen IL planlegger å komme med en stor flokk. Blir du fast deltaker i karusellen, kan du kontrollmåle din egen form gjennom heile vinteren. Ingen trening er så effektiv som konkurranseløp.

Det blir tilgang til saft i målområdet. Toaletter er tilgjengelige i Borgundhallen, like ved start. Resultater finner du på telefonen med en gang løperen er i mål. Det blir tatt bilder av løperne, så gi beskjed hvis du ikke vil bli eksponert i sosiale medier. Vi bruker ålesundløpene.no og kondis.no og deres Facebook-sider til publisering.

Løyperekordene er gode på begge distansene på Ålesund vinterkarusell. Men det er en løyperekord vi tror blir slått på lørdag. og det er på 10 km for kvinner. Løyperekorden til nå har Anna Skorpen fra november 2019 på tiden 36.27. Når vi nå ser at Live Johannessen Solheimdal fra Skåla er påmeldt distansen, tror vi løyperekorden ryker. Live knuste løyperekorden tidligere i høst på Blodslitet, så hun er i form.

Da ønsker vi velkommen til alle løpere i regionen til det første karuselløpet. 5 km har en klasse for trimmere uten tid, så løpet er for alle.

Påmelding det første løp i Ålesund Vinterkarusell lørdag 11.11.2023

Se også løpets nettside for mer info

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x