Fine forhold, men litt glatt på det første løpet i vinterkarusellen

Sesongens første karuselløp blei lørdag arrangert innover Brusdalen med start og mål i Fremmerholen. 88 løpere fullførte enten 5 eller 10 km. Det er mye høyere deltakelse enn tilsvarende løp i Ålesund. 30 deltakere sprang 5 km og 58 løpere kom i mål på 10 km.

Det var i utgangspunktet gode forhold i Brusdalen lørdag ettermiddag med sol, lite vind og 2-3 grader i start/målområdet. Men innerst inne i Brusdalen var det glatt, og her måtte 10 km-løperne slite litt med gleppetak og hårfin balanseløping.

Det var felles start for begge distansene. Kristian Nedregård, Spjelkavik og omegn FIK og Live Solheimdal, Steinkjer FIK la seg i tet. De vekslet om å dra. 1 km fra mål satte Live inn en kraftig sluttspurt, og det var bare så vidt Kristian klarte å holde følge. Men på de siste hundre metrene drog Kristian i fra og sikret totalseieren med fire sekund ned til Live Solheimdal som vant kvinneklassen. Kristian fikk tiden 34.06 og Live blei klokket inn til 34.10. Tiden var så god at det blei ny løyperekord for kvinner på 10 km.

På 5 km blei det seier til Andreas Nakken, Velledalen IL på tiden 17.59. Beste jente på 5 km blei Maria Birthe Nerem, Emblem IL med tiden 19.38.

Neste løp i Ålesund Vinterkarusell går lørdag 9. desember på samme sted.

Alle bilder: Helge Fuglseth

Se bildealbum 1

Se bildealbum 2

ALLE RESULTAT

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x