Eikenosa Opp blir arrangert for 20. gang lørdag 18. mai

Fra Eikenosa Opp i 2023

I 2004 bestemte skigruppa i Emblem IL og Ålesund Bedriftsidrettsråd (ÅBIR) seg for å arrangere motbakkeløp opp mot Emblemsfjellet. Det var i en litt kortere variant enn dagens utgave, og 23 deltakere fullførte da motbakkeløpet opp til Røssevoldvatnet. Nå har Ålesundløpene tatt over ÅBIR si rolle som arrangør.

Eikenosa Opp var et av de første motbakkeløpene i Norge, og det som blei arrangert tidligst på året, i begynnelsen av mai måned. Det var varmen som preget det første løpet der temperaturen oppe ved demningen på Røssevoldvatnet blei målt til 25 grader. Geir Sandal var den første vinneren.

I 2020 blei arrangementet avlyst p.g.a. coronatilstander, Deltakerrekorden er 108 løpere fra 2018. Løyperekordene i dagens løype har Ingrid Festø på tiden 22.03 (2017) og Johan Bugge med 17.55 (2019). 

Lengden på Eikenosa Opp er nå 4470 meter med en høydeforskjell på 300 meter. Det starter heilt nede ved sjøen i Eikenosvågen, har noen flate partier, men er også veldig bratt på det bratteste. Underlaget er både asfalt og grus.

De siste årene har det lagt mye snø i fjellet. Arrangøren er avhengig av å komme fram med bil, så nå er løpet utsatt et par uker. I år går Eikenosa Opp lørdag 18. mai.

Premieringen blir pokal til de to vinnerne og det samme til vinnerne i klassene under 16 år.

Se nettsiden for mer info og kart over løypen.

Påmelding kan du gjøre her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x