Da alt klaffet i Eikenosa Opp

Vi klarte å spa fram bil og utsyr til målområdet, været var strålende og flere løpere enn sist meldte seg på årets Eikenosa Opp. Her ser vi beste kvinne, Maria Birthe Nerem.

Det var lenge usikkert om man kunne bruke full løypelengde i dagens motbakkeløp i Ålesund. Snøen lå kompakt de siste 400 meter langs Røssevollvatnet bare for en uke siden slik at det var umulig for et kjøretøy med tidtakerutstyr å komme fram. Men snøsmeltingen de siste dagene gjorde sitt til at vegen til slutt blei farbar.

Det blei også full klaff med været. Det var sol, 13-14 grader og medvind i store deler av løypen opp mot Emblemsfjellet. Løperne måtte passere en del snø og gjørme på slutten slik at forholdene var litt dårligere enn ifjor, med hensyn til gode tider. Løypen er 4,5 km lang med en høydeforskjell på 300 meter. 49 deltakere fullførte dagens motbakkeløp.

Kristian Nedredregård tok tidlig teten og kom i mål på tiden 21.00. Det er to minutt bak den tidligere bestetiden til Kristian. Nummer to var Jan Ketil Vinnes på tiden 21.39. På tredjeplass kom Mattias Dahlberg med 21.52.

I kvinneklassen var Maria Birthe Nerem heilt suveren og vant på tiden 22.26. Det er bare 23 sekund bak løyperekorden til Ingrid Festø. På andreplass kom Linn Kammen Flydal med tiden 26.16. Nummer tre blei Elida Fuglem på 26. 38.

Det blei også delt ut premier til de to beste under 16 år. Det blei Mathias Bae Nordal i klasse M12-13 år på tiden 24.34. Beste jente under 16 år blei Tuva Slørdahl med 29.38.

ALLE RESULTAT

Se flere bilder

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x