Vinterkarusellen er godt i gang

Lørdag 8. desember gikk det andre løpet i Ålesund vinterkarusell. Også denne gangen var det godt oppmøte. 55 løpere kom i mål ved Dekkmann i Fremmerholen der Andreas Vangsnes blei dagens mann med ny løyperekord på 5 km på tiden 15.51. 14 menn og 8 kvinner sprang 5 km, mens 26 menn og 5 kvinner løp 10 km. 

Arrangøren har lagt opp til premieutdeling med utrekk av gavepremier etter at alle løperne er kommet i mål. Her kan alle vinne. Dessverre er det få deltakere som blir igjen så lenge etter løpet. Det kan bli lang ventetid, særlig for de som løper 5 km og er tidlig ferdig med sitt løp. I tillegg er det ofte kaldt og det kan være dårlig vær. Vi forstår at mange vil komme seg fort hjem for å unne seg en varm dusj.

Likevel vil arrangøren fortsette denne tradisjonen. Det går an å skifte til tørr trøye og varme klær når man venter. Jo færre som blir igjen, jo større blir vinnerlykken for de. I tillegg kan vi lese opp resultater og ha litt tid sammen.

En annen viktig ting å peke på er at driveren av Dekkmann ikke ønsker å ha så mange mennesker og biler på sitt område, vinterstid en lørdag ettermiddag. Dekkmann har beredskap og må ha fri plass til sine biler. Det er viktig ikke å parkere foran portene til verkstedet. Driveren har også sett seg lei på at mange urinerer rundt vegger og hjørner til anlegget. Dette må det bli slutt på. Vi har sagt til løperne at man kan benytte toaletter på Borgundhallen som ligger like ved. 

Likevel er dette blitt et stort problem for arrangøren. Det blir for dyrt å leie eget transportabelt toalett som Dekkmann vil at vi skal gjøre. Fra neste sesong må vi gjøre et eller annet, enten flytte heile traséen eller flytte sekretariat og parkering. Men ut sesongen kan vi være der vi er nå.
Les reportasje fra løpet her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x