Oppsummering hittil for felles løpetrening i Spjelkavik

Vi har satt i gang fellestreninger hver torsdag med start kl. 19.30 ved parkeringen, like ved siden av Plussreiser i Vika. Dette har blitt godt mottatt og vi har hatt 19 og 14 deltakere på de to treningene hittil i sommer.

Det er Ålesundløpene som står bak treninga, men vi har valgt å gi det navnet «Kondistreninga Ålesund» etter samarbeid med Kondis sentralt. Det er opprettet en egen, lukket facebookgruppe med det samme navnet. Her blir det gitt beskjeder og korte sammendrag, samtidig som vi ønsker tilbakemeldinger fra deltakerne. Vi oppfordrer interesserte til å melde seg inn, også for å følge med gruppen. Det er flere slike grupper rundt i landet, og er en på ferie eller besøk andre steder, er det fort gjort å finne ei slik treningsgruppe. Det er bare å søke opp «Kondistreninga»

Opplegget hittil har vært korte intervaller fordi mange av oss ønsker å få opp farta generelt. Men treningen skal være variert og lystbetont med oppvarming og nedjogg, samt uttøying. Etter ønske fra deltakere kan vi også velge lengre intervaller, for eksempel øvelsen 4×4. (4 intervaller på 4 minutts varighet med 2 minutts pause). Hurtig langkjøring er også en variant vi kan prøve.

Vi håper og tror at denne treningen kan passe mange. Etterspørselen har vært stor i forkant av oppstarten. 81 personer har til nå meldt seg inn i gruppen, og er i utgangspunket interessert i gruppetrening. Det er også kjekt å komme sammen med andre som har samme interesse. Det er ikke noe krav til hverken alder eller prestasjoner. Deltakere hittil ha vært mellom 12 og 75 år. Her kan alle være med. Vi løper like lenge, men ikke like langt. Jeg tror mange sitter litt på gjerdet og har lyst å delta, men kan ikke bestemme seg helt. Dette er ufarlige greier og treningen er gratis for alle. Ta gjerne en «prøvetime.»

Dette er et bra tilbud som kommer til å bli populært, tror vi. På sikt kan vi utvide tilbudet med en rolig tur på søndager. Her venter vi bare på initiativ fra deltakere.

Vi har fått Svein A Myhre til å lede torsdagstreningene, men han vil og får hjelp av andre. Ønsket er kontinuitet over tid, så vi ønsker avlasting og hjelp også i tiden framover. Selv om det er sommerferie, kjører vi treninger hver torsdag. Vel møtt og god trening!

Fra turveien rundt Lillevannet
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x