Koronavirus og arrangement i Ålesundløpene

Ålesundløpene arrangerer 14 løp gjennom året og det nærmeste arrangementet nå skulle være Vårdilten onsdag 1. april. Ålesund kommune har bestemt at idrettsarrangement med mer enn 50 deltakere skal gå ut p.g.a. mulighet for spredning av koronavirus. Dette gjelder, så langt, fram til 1. mai, og det er noe vi alle må respektere. Deltakertallet i Vårdilten har lagt på et sted mellom 50 og 100 løpere de siste årene. Altså må Vårdilten gå ut, og vi avlyser dette arrangementet. Heldig vis har ingen meldt seg på enda.

Eikenosa Opp 2. mai er ikke avlyst enda. Vi må bare vente å se hva som skjer med utvikling og spredning av viruset i ukene framover, og hva Ålesund kommune ender opp med å bestemme seg for. På Eikenosa Opp er det bare en påmeldt. En mulighet for gjennomføring er å velge puljestart og sløyfe felles premieutdeling på toppen.

9. mai er dagen for Ålesund Maraton og her er det 55 påmeldte. Om arrangementet går, vet ingen akkurat nå. Sannsynligheten for at det avlyses er stor. Hva med alle de som er påmeldt? Vil de eventuelt få refusjon for startkontingenten? Det er også litt for tidlig og si. Arrangøren har allerede hatt flere utlegg til innkjøp/ bestilling av medaljer og premier, til kjøp av startnummer og innbetaling til EQTiming for påmeldingstjenesten.

En mulig løsning kan være at de påmeldte får ta med seg starpengene til Ålesund Nyttårsmaraton 30. desember 2020 eller til Ålesund Maraton 8. mai 2021. Det gjøres enkelt ved at deltakerne mottar en rabattkode fra EQTiming.

Enn så lenge råder vi konkurransehungrige løpere til å avvente med påmelding til våre løp til noen dager før løpet skal gå. Usikkerheten om spredning er stor, og hvordan dette utvikler seg i ukene framover, vet ingen.

I mellomtiden, tren helst på egenhånd eller event. hold god avstand hvis du må ha med en løpekompis(inne). Vi oppdaterer på ålesundløpene.no når vi vet noe mer.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x