Oppdateringer på 1. løp i Sommerkarusellen

Fra det første løpet i Sommerkarusellen 2019 da det ikke var noen begrensinger.

Onsdag 17. juni går det første løpet i Ålesund Sommerkarusell. Det har vært usikkert om løpet kunne arrangeres og hvis – under hvilke vilkår. 14. mai kom det nye retningslinjer fra NFIF om å arrangere landeveisløp i ei løype med samme start- og målsone, basert på helsedirektoratets smittevernveileder for idrett.

Konklusjonen er at det fortsatt bare er tillatt med 50 deltakere etter strenge regler. Man kan si at det er lenge til 17. juni og mye kan skje til den tid, men Ålesundløpene må forholde seg til gjeldene normer.

Vi setter foreløpig et tak på 50 deltakere, fordelt på 5 og 10 km. Det er først til mølla. Hittil er det påmeldt 33 løpere. 10 km starter kl. 18.00 og 5 km kl. 18.05. De raskeste løperne står i første rekke, og så kommer de andre i rekker bak med 1 meter avstand. Arrangøren skal organisere dette. I teorien skal det bli nettotider på alle.

I følge myndighetens krav skal det ikke være premieutdeling og ikke utdeling av drikke fra beholder. Deltakeren må selv ha med drikke. Det skal være engangs startnummer med nåler festet til nummeret, gjort av arrangøren på forhånd. Ved henting av startnummer skal dette foregå en for en med 1 meter avstand i eventuell kø. Det skal være tilgang til desinfeksjonsvæske ved henting av startnummer.

Dette er gjeldende regler i dag. Vi kommer tilbake med nye oppdateringer.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x