Deltakerrekord i vinterekarusellen – et stort skritt videre.

Starten for 10 km i det første løpet i vinterkarusellen

Lørdag 14. november blei det første løpet i Ålesund Vinterkarusell arrangert innover Brusdalen med solid deltakerrekord. 132 løpere kom i mål ved Dekkmann i Fremmerholen.

Bedriftsidretten i Midt-Norge Sør er den nye arrangøren av løpskaruseller i Ålesund. Foruten vinterkarusell vil de også arrangere terrengkarusell vår og høst, og en sommerkarusell.

Det er bare vinterkarusellen som er spikret. Arrangøren leita ei stund etter en ny trasé for karusellen. Men det er ikke lett å finne ei springbar løype hvor det på denne tiden kan være både mye snø og glatt is. Så arrangøren bestemte seg å fortsette vinterløpa i den løypen vi har hatt gjennom 20 år.

Det er enda ikke bestemt hvor terrengløpa skal gå, men det er antydet at de vil finne sted på nye områder i Ålesund. Også Sommerkarusellen er i det blå, i hvert fall når det gjelder geografi. Det har vært nevnt Aksla og Tueneset. Ålesund kommune er nå blitt en stor kommune, og det har også vært stilt spørsmål om arrangementet skal trekkes ut til strøk som Skodje, Ørskog eller Haram. Her er bedriftsidretten avhengig av lokale aktører som kan ta egne initiativ, og legge til rette for løp der de bor. Selve arrangementet, tidtaking og premiering vil bedriftsidretten kunne stå for.

På lørdag opplevde vi stort oppmøte og mye entusiasme. Vi håper at oppmøta på løpa i Ålesund endelig kan nå de høyder vi har drømt om. Da snakker vi om deltakertall på 200-500 utøvere. Det er bare å se til Kristiansand, Bergen og Trondheim for å se hvilke utvikling det har vært på løp der. Nøkkelen til suksess her er å få med flere trimmere, og få større respons fra bedrifter som ser nytten av medarbeidere i god form for å yte mer, også på jobb.

Bedriftsidretten vil også arrangere Nye Ålesund Maraton 8. mai 2021. Håpet der er å komme opp i 500 deltakere for å få arrangementet til å gå rundt økonomisk. Det tror vi de klarer. Her blir det flere distanser å velge mellom.

Det er optimisme å spore blant løpere og bedriftsidretten i Ålesund. Jeg tror vi går i møte en tid med flere løp og mange flere deltakere i åra som kommer.

Les reportasjen fra arrangementet

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x