Årets første løp i vinterkarusellen er i boks, med nettotider

Like før start på 5 km. Foto: Sigbjørn Lerstad

Lørdag 22. januar gikk årets første løp i Ålesund. Nå er det Bedriftsidretten som arrangerer løpa, og det var første løpet der den nye lederen, Monica Giskeødegård Isaksen hadde ansvaret. Ålesundløpene stilte med flere funksjonærer, og alt gikk som forventet. Etter flere runder med storm og snøvær, snudde været på lørdag, og forholdene var førsteklasses, noe de gode resultatene ga tydelig signal om.

Arrangøren bruker nettotider. Det vil si at tidtakingen ikke starter før løperen passerer startstreken. Fordelen er at løperen da i ettertid får oppgitt den nøyaktige tida i ei kontrollmålt løype fra startstreken til målstreken. Tidsmessig har det da ikke noe å si at en løper står litt lenger bak i startrekkefølgen.

Ulempen er at hvis vi får en duell mellom to løpere, er det nødvendig vis ikke den som vinner duellen som får den beste tida. Det kan være en kamp om totalseieren eller om klasseseieren. Hvis taperen i duellen i begynnelsen av løpet har passert startstreken flere sekund etter vinneren, kan det være taperen i duellen som får bedre tid enn vinneren. Dette skjedde i to konkrete tilfeller på lørdag, og det blei diskusjoner i ettertid. Men arrangøren vil og skal følge EQTiming sine offisielle tider.

I store maratonløp i utlandet blir løpet lagt opp slik at de 100 første løperne får bruttotider, og at rekkefølgen i mål også er rekkefølgen på resultatlista. Den som er først i mål er vinneren, uavhengig av hvor langt bak startstreken han stod når startsignalet gikk. Men de aller beste løperne står som regel nær startstreken. Etter at de 100 første er i mål i store løp, er det nettotiden eller de reelle tidene som gjelder.

Her hjemme går neste løp i vinterkarusellen lørdag 12. februar.

Les reportasje om løpet her

Den nye lederen for bedriftsløpa, Monica Isaksen. Foto: Sigbjørn Lerstad

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x