Ålesund Nyttårsmaraton på litt glatte veger

Fra starten på halvmaraton. Foto: Sigbjørn Anton Lerstad

Onsdag, midt i romjulen ble Ålesund Nyttårsmaraton arrangert for 23. gang. Årets løp var preget av vinterlige forhold. Snø og is var underlaget og temperaturen lå rundt 0 grader. Men både vind og nedbør holdt seg borte, i motsetning til dagene før løpet.

Vi referer til kondis.no som hadde reportasje fra løpet

På grunnav de usikre værforholdene opplevde vi ikke det store deltakertallet på årets arrangement. 121 løpere fullførte løpet, fordelt med 68 løpere på halvmaraton, 27 deltakere på heilmaraton og 26 på 5 km med og uten tidtaking.Den første maratonløperen startet kl. 09.00 i morgenmørket, og klokken var 16.30 før siste løperen var kommet til mål.

Det er krevende å arrangere slike løp med lang varighet og mye snø og kulde. Men Jan Ketil Vinnes i Ålesund Løpevenner begynner å få dreisen på slike arrangement, og fullførte veldedighetsarrangement til punkt og prikke. Et solid overskudd blir videresendt til Kirkens Nødhjelp

Maratondistansen blei vunnet av Bård Indredavik, Åndalsnes IF på tiden 2.55.40. Bård har tidligere sprunget maraton på 2.46 og det sier litt om glatte og ugunstige forhold i dagens løp. Det lå flere løpere samlet gjennom store deler av løpet, men fra 25 km rykket Bård fra de andre og vant med ca minuttet til andremann. Beste kvinne blei Isabel Aarnes, Romerike Ultraløpeklubb på 4.13.22.

Bildene er tatt av Sigbjørn Lerstad og Helge Fuglseth

Se flere bilder her

Alle resultater

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x